ARXIU FOTOGRÀFIC, o records visuals de la ciutat

Una part de la memòria històrica més recent d’una ciutat ve configurada pel seu patrimoni fotogràfic, que possibilita que el passat se’ns faci visible en el present. La fotografia resulta cabdal com a font documental, ja que aporta una informació única i exclusiva.

El Servei d’Arxiu i Documentació Municipal disposa d’un Arxiu fotogràfic que recull al voltant d’unes 750.000 fotografies, de les quals actualment se’n poden consultar via web unes 25.000 del Fons Municipal. Aquestes s’estructuren, majoritàriament, en base a reportatges fotogràfics de la dictadura, de la Transició i dels primers ajuntaments democràtics de la ciutat.

Els usuaris poden cercar i consultar les imatges que més els interessin d’entre les 25.000 digitalitzades que hi ha disponibles via web. Per a qualsevol altre ús de les fotografies, cal sol·licitar autorització al SADM. D’altra banda, els ciutadans que ho vulguin poden aportar dades afegides a les fotografies ([email protected] o bé al telèfon 977296230).
Com cercar allò que m’interessa?

Per tal de realitzar la recerca, l'usuari disposa de tres criteris: la data en què es va produir l'esdeveniment objecte de recerca, la descripció del mateix introduint les paraules més significatives i l'autor de la fotografia.

Llistat de tot l'arxiu fotogràfic

Any : 1982

autor: Foto Olivé-Abelló

Homenatge al regidor Domingo Caamaño Lauro a Casa Castellarnau. Assistència de l'alcalde Josep Maria Recasens i de la resta de membres de la corporació municipal

Veure més

Any : 1982

autor: Chinchilla

Esplai, Celebració de les festes de Nadal a l'. Actuació del Cor Esplai. Fa acte de presència l'alcalde Josep Maria Recasens

Veure més

QUADRE DE FONS D'IMATGES (1950-1985)

01. TOPOGRÀFIC

02. ICONOGRÀFIC

03. ACTIVITAT HUMANA